Huis leegruimen na overlijden
Een dierbare verliezen betekent vaak een zware tijd met veel emoties. Er moet van alles geregeld worden, zoals de begrafenis en administratieve zaken. Dit komt vaak allemaal tegelijk op u af. Omdat we begrijpen dat het ontruimen zowel een beladen als tijdrovende klus kan zijn, is er Woningontruiming Utrecht. Of u nu beslist voor een aanpak waarbij alles zo snel mogelijk weg moet zijn, of even de tijd wil nemen.
Wij komen persoonlijk bij u langs om uw wensen te bespreken en de ontruiming uit handen te nemen.
Werkwijze huis leegruimen na overlijden
Bij het ontruimen van het huis van een overledene duiken er veel vraagstukken op. Wat moet u doen met waardevolle spullen? Gaat u het huis met familie, of alleen uitruimen? En wat gaat er gebeuren met het huis? Omdat dit allemaal moeilijke vragen zijn, vragen we u om de tijd hiervoor te nemen. Deze top drie tips geven een inzicht over hoe u bepaalde zaken het best kunt aanpakken.
1. Weet wie wat wil houden
Het is misschien voor de één totaal onbelangrijk, maar het kan voor u juist wel waarde hebben. Probeer daarom te overleggen met uw naasten welke voorwerpen bewaard moeten blijven. Wat u graag wil houden, is hierbij een belangrijke vraag. Het kan moeilijk zijn om iets weg te gooien, of weg te geven. Ga daarom bij u zelf na of u er bijvoorbeeld de ruimte voor heeft, of het liever bij een naaste ziet staan.
2. Maak een systeem voor het opruimen
U zult tijdens het opruimen van het huis van alles tegenkomen. Oude spullen, spullen die een belangrijke herinnering vormen voor u of voor uw naasten. U hoeft niet alles in een keer te beslissen. Het is handig om categorieën te maken: spullen voor uzelf, voor uw naasten, spullen die u kunt verkopen of doneren en overig. Neem geregeld pauzes en kijk per kamer. Zo komt u uiteindelijk tot een goed inzicht. Het is moeilijk om afscheid te nemen, maar probeer wel realistisch te zijn als iets bijvoorbeeld kapot is of u er geen ruimte voor heeft.
3. Schakel de hulp in van een specialist
Als u het moeilijk vindt om de woning van een dierbare leeg te ruimen, dan kunt u het altijd uit handen geven. Wij zijn zelf ontstaan na het overlijden van een familielid, en weten daarom wat er allemaal bij een woningontruiming komt kijken. We nemen de tijd voor u en uw verhaal, en zorgen zo voor een woningontruiming die voldoet aan de wensen van u en uw naasten. Op die manier kunt u op een vredige manier afscheid nemen van de woning.
Als u heeft besloten om ons in te schakelen voor het ontruimen van de woning, komen we eerst bij u langs. We luisteren naar uw verhaal, en kunnen verschillende taken uit handen nemen. Wij helpen met:
- Sorteren van uw bezittingen
- Recycling van plastic, chemisch afval en apparaten
- Afvoeren van afval
- Opkopen van de inboedel na het overlijden
- Het huis schoon opleveren
- Het huis klaarmaken voor opleveringsinspectie
- Oude spullen een tweede leven geven bij een nieuwe eigenaar
Verpleeghuis of zorgcentrum
Als de overledene heeft gewoond in een verpleeghuis of een zorgcentrum, zijn hier bepaalde regels aan verbonden. Vaak moet de kamer al snel opgeleverd worden en voldoen aan verschillende eisen. Wij komen meestal persoonlijk langs, maar als er weinig tijd is, is een gesprek per telefoon ook een handige optie. Het is bij de volgende vragen handig om stil te staan:
- Moet de vloerbedekking weggehaald worden?
- Kunnen de eventuele gordijnen weg?
- Welke spullen moeten we apart houden?
- Zijn er spullen die gerecycled moeten worden?
U ontvangt per mail een offerte van ons als wij weten wat er moet gebeuren. Bruikbare spullen krijgen een nieuwe plek, het afval is afgevoerd en de waardevolle spullen laten we achter. De kamer wordt bezemschoon opgeleverd aan uzelf, of aan het zorgcentrum of het verpleeghuis.